Provencelainen pizza Luberon saa makunsa vuohenjuustosta,
kevätsipulista, mozzarellasta, kesäkurpitsoista ja pinjansiemenistä. Tosi
herkullista sanoi kotiväki ja se on paljon sanottu meidän lihansyöjämiehiltä.
Jos et löydä mini-kesäkurpitsoja voit hyvin käyttää tavallisia.
Kesäkurpitsan viljelijä nappaa kasvihuoneesta pari kesäkurpitsankukkaa ja
silppuaa ne valmiin pizzan päälle. Tosi hyvää!
Ohje on yhteen isoon pyöreään pizzaan.
Pizza Luberon
1 vihreä kesäkurpitsa
1 keltainen
mini-kesäkurpitsa
1 vihreä
mini-kesäkurpitsa
2 kevätsipulia
1,5 dl kermaa
(tai paksua
ruokakermaa)
1 iso pallo hyvää
mozzarellaa
150 g pehmeää
vuohenjuustoa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
mustapippuria
myllystä
kourallinen pinjansiemeniä
2 kesäkurpitsankukkaa
250 g valmis
pizzapohja
Laita mozzarella
valumaan pieneen siivilään tai kuppiin, niin että siitä valuu liika neste pois.
Huuhtele
kesäkurpitsat hyvin ja leikkaa keskikokoinen vihreä kesäkurpitsa pieniksi
kuutioiksi. Silppua kevätsipulit pieniksi.
Kuullota sipuleita
ja kesäkurpitsakuutioita ruokalusikallisessa
oliiviöljyä n. 10 min. Älä päästä ruskistumaan. Kaada sekaan kerma ja
hauduta vielä n. 5 min. Lisää ripaus sormisuolaa ja vähän mustapippuria
myllystä. Laita sivuun odottamaan.
Vedä juustohöylällä
minikurpitsoista ohuita siivuja pitkittäin. Jos käytät tavallista
kesäkurpitsaa, laita se kahteen osaan, jotta viipaleista ei tule liian pitkiä.
Laita paistinpannulle muutama tippa oliiviöljyä ja käytä kesäkurpitsaviipaleita
pannussa molemmin puolin.
Leikkaa mozzarella
viipaleiksi.
Laita uuni
lämpenemään 250 °C tai kiertoilmauuni 240 °C.
Levitä
kesäkurpitsa-kevätsipuliseos pizzapohjalle. Murenna päälle vuohenjuusto sekä
lisää myös mozzarellaviipaleet.
Levitä pizzan
päälle viimeiseksi vuorotellen vihreitä ja keltaisia viipaleita kesäkurpitsaa.
Paista pizzaa n.
10-15 minuuttia, riippuen uunin tehosta.
Pizzan paistuessa
paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
Silppua mahdolliset
kesäkurpitsankukat pieniksi.
Lisää molempia
valmiin pizzan päälle ja tarjoile nälkäisille kuumana.
alkuperäinen ohje Côté Sud Petit plats de soleil 2008
alkuperäinen ohje Côté Sud Petit plats de soleil 2008
Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Ehkä kuukauden päästä kotona äidin kanssa, kun meillä on täällä niin pieni uuni, ettei sinne mahdu kunnollisen kokoista pizzaa.
VastaaPoistaHyvä hyvä! Ja Suomesta löytyy kyllä kaikki raaka-aineetkin tähän pizzaan, kurpitsankukista ei niin väliä. Kerro sitten mitä mieltä olitte :).
Poista